Десетки актове за такситата по Черноморието

В голяма част от случаите са открити апарати, които дават грешка от плюс 19%

Десетки актове за такситата по Черноморието
3647 ~ 1 мин. четене

Десетки актове на стойност от 200 до 500 лева са съставени на таксиметрови шофьори, работещи по Черноморието. Повече от месец държавните инспектори са проверявали таксита по трасетата от Летище Варна до курортните комплекси „Златни пясъци“ и „Св. Св. Константин и Елена“.

Част от проверките са извършени тайно, чрез наемане на таксиметрови автомобили от летището във Варна до курортните комплекси. След тяхното приключване при двама души са установени нарушения на Закона за измерванията.

В някои от случаите са открити апарати, които дават грешка от плюс 19%. И двамата ще отговарят пред закона за грубите нарушения, които са допуснали. Инспекторите са повече от категорични, че измамниците в този бранш ще получат максимални санкции.

Проверяващите по южното Черноморие в курорта „Свети Влас“ са се натъкнали и на таксиметров автoмобил без табелка „такси“, който превозвал пътници с изключен касов апарат. Превозната цена се уговаря устно. Наближавайки курорта, 60-годишният шофьор забелязал служебния автомобил на ДАИ. Въпреки това, вместо да спре, той продължил да обикаля града.

Подкрепи Economic.bg