Deutsche Bank пресмята колко ще ѝ струва да излезе от инвестиционното банкиране

Германката банка прави това по искане на ЕЦБ

Deutsche Bank пресмята колко ще ѝ струва да излезе от инвестиционното банкиране

Снимка: БТА

Надзорните органи от Европейската централна банка (ЕЦБ) са призовали Deutsche Bank да изчисли колко би ѝ струвало да прекрати операциите си по инвестиционно банкиране, пише Reuters.

Германската банка пресмята финансовите ефекти от едно потенциално временно напускане на сектора на инвестиционното банкиране. Ходът не е свързан с промяната на върха на Deutsche Bank от миналата неделя, когато експертът в банкирането на дребно Кристиан Зевинг беше назначен да замени Джон Крайън като главен изпълнителен директор на банката, коментирал е източник, пожелал анонимност.

Целта на пресмятането на разходите е да се разбере как ще се промени стойността на бизнеса на Duetsche Bank на капиталовия пазар и с деривати, ако банката трябва бързо да се оттегли от инвестиционното банкиране.

От германската банка са обяснили, че „рутинно” калкулират последствията от потенциалния ход, а от ЕЦБ са отказали да коментират темата.

Според германския всекидневник Sueddeutsche Zeitung на по-късен етап и други банки ще бъдат накарани от ЕЦБ да направят подобни изчисления.

Коментари: 0