DHL също поръча електрически камиони от Tesla

Компанията ще тества машините в САЩ, доставката се планира за 2019 г.

DHL също поръча електрически камиони от Tesla

DHL, собственост на Deutsche Post, е поредната голяма компания, която си поръча иновативните електрически камиони на Tesla - Semi Trucks. От там обявиха, че са заявили 10 машини, които ще бъдат тествани по избрани маршрути.

Машините ще бъдат използвани в САЩ и ще са под управлението на DHL Supply Chain - доставчик на услуги за транспорт, складиране и дистрибуция.

Веднага след представянето на влекачите поръчки бяха направени от няколко други големи американски компании – Walmart поръча 15 камиона, Loblaw заяви 25 машини, а сред другите желаещи бяха JB hunt, Ryder Systems и др.

Доставката за DHL предвидена за 2019 г., или дори по-късно, тъй като камионът е планиран да се появи масово на пазар тогава.

Камионите ще бъдат използвани за кратки курсове и за доставки до клиентите в рамките на деня. Ще бъдат тествани и ефективността на батериите и при дълги маршрути до различни дестинации в цялата страна, се казва в изявление на компанията по въпроса. За DHL Supply Chain няма никакво значение кога ще бъде осъществена доставката – утре, след месец или след две години. Според компанията това е революционен камион, на който си заслужава да бъде обърнато внимание.

Коментари: 0