Disney планира нова трилогия Star Wars

Тя е възложена на 43-годишния режисьор Райън Джонсън

Disney планира нова трилогия Star Wars

Снимка: starwars.com

1736 ~ 1 мин. четене
Disney планира да направи нова трилогия филми от поредицата Star Wars (Междузвездни войни). Тя е възложена на 43-годишния режисьор Райън Джонсън, който е създател и на предстоящия Епизод VIII от сагата „Последните джедаи”, чиято премиера е на 14 декември 2017 г.

В нея познатите сюжети на космическата сага ще бъдат значително разширени, като ще се появят и съвсем нови герои, съобщи изпълнителният директор на филмовата компания Боб Айгър, цитиран от "Гардиън".

Първо обаче се очаква Епизод IX от сегашната сага, планиран за 2019 г. Той все още няма пълно име.

В момента Disney снима сериал антология от три отделни филма по сюжети от "Междузвездни войни". Първият се появи през 2016 г. с името "Мошеник номер едно". Вторият - "Хан Соло"q се снима в момента и трябва да излезе на екран догодина. Двата филма продължават историята на чаровния контрабандист Хан Соло, изпълнен от Харисън Форд още в началото на киноепопеята.

Очаква се продълженията на  Star Wars да донесат огромни приходи на компанията и да заздравят разклатеното ѝ положение. 

Disney купи "Lucasfilm" на режисьора Джордж Лукас, която държи правата върху "Междузвездни войни", през октомври 2012 г., за над 4 млрд. долара. Оттогава тя развива франчайза с нови епизоди и огромни печалби.


Подкрепи Economic.bg