Добрев: ББР няма да финансира сделката за ЧЕЗ

ГЕРБ имаха извънреден брифинг заради изказванията на Корнелия Нинова

Добрев: ББР няма да финансира сделката за ЧЕЗ
1916 ~ 1 мин. четене

Откровена лъжа е, че Българската банка за развитие (ББР) ще финансира „Инерком“ да купи ЧЕЗ. Това каза депутатът от ГЕРБ и председател на енергийната комисия Делян Добрев на извънреден брифинг на партията.

Коментарът му идва по повод изказването днес на лидера на БСП Корнелия Нинова, според която именно тази банка ще финансира сделката.

„Нещото, което ни възмути бе една изказана лъжа, откровена лъжа на която трябва да реагираме и една теза, която изключително много ни притесни. Изречената лъжа, е по отношение на това, че Българска банка за развитие ще финансира сделката с ЧЕЗ“, казва той. По думите му публична информация за това е публикувана от ББР още на 15 февруари 2018 г.

Другото притеснение на Добрев е тезата, че институциите в България трябва да се подчиняват на изпълнителната власт. Изказването е заради думите на Нинова, че институциите ще направят това, което им нареди премиерът. „Това е опасна мисъл за политик. Това означава, че този политик не знае как функционира държавата или си мисли, че държавата трябва да функционира по определен начин“, смята депутатът.

По думите ми изказването на лидера на социалистите е скандално и е обида за институциите. 

Подкрепи Economic.bg