Домусчиев: Условията за заем сега са много добри

Домусчиев: Условията за заем сега са много добри
184 ~ 2 мин. четене

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) подкрепя новия дълг, ако той бъде изпълнен според условията, представени от финансовия министър Владислав Горанов. Това обяви в „Тази сутрин” председателят на организацията Кирил Домусчиев.

„Редно е да се подпише такова рамково споразумение и да се възползваме от условията на пазара”, заяви той, като допълни, че добрите лихви ще помогнат за намаляване на дефицита.

Факт е, че условията за взимането на подобен заем в момента са много добри и ако средствата бъдат използвани по предназначение, то не виждам причина това да не стане, каза още Домусчиев.

Той изрази надежда да бъдат приети напред във времето предложенията на КРИБ за промени в пенсионната система, които са доста радикални по своето съдържание. „По наши изчисления 2 милиарда е дефицитът в НОИ”, отбеляза той.

„Сега е моментът и сега му е времето правителството и всички политици да се обединят и най-сетне да започнат да осъществяват истински реформи в различните сфери и сектори в страната, защото положението в тях не търпи повече те да се отлагат”, заяви председателят на КРИБ, допълвайки, че проблемите са във всички сфери и ако не се направят сериозни реформи, България няма да просъществува във времето.

Той оцени положително работата на Делян Добрев, който „прави много сериозни и добри предложения за промени в сферата на енергетиката”, както и на здравния министър Петър Москов” с неговите предложения за реформи. „Тепърва ни предстоят по-сериозни разговори с министър Ивайло Калфин”, отбеляза Домучиев, като потвърди, че за момента със социалния министър работодателската организация комуникира най-трудно.Подкрепи Economic.bg