Доналд Тръмп уволни шефа на ФБР

Джеймс Коми не можел да ръководи ефективно бюрото

Доналд Тръмп уволни шефа на ФБР
2141 ~ 1 мин. четене
Американският президент Доналд Тръмп уволни директора на Федералното бюро за разследване (ФБР) Джеймс Коми, който ръководи агенцията, отговаряща за разследването на връзките на предизборната кампания на Тръмп с Русия, предадоха световните медии.

От Белия дом посочват, че директора на ФБР е отстранен от поста си по препоръка на главния прокурор Джеф Сешънс. Решението идва, след като стана ясно, че Коми е дал неточна информация за имейлите на Хилари Клинтън.

Шефът на ФБР два пъти се намеси в предизборната кампания в САЩ, за да обяви разследването за личния мейл на кандидатът за президент Хилари Клинтън. Преди седмица Коми заяви пред Конгреса, че сътрудничката на Клинтън Хума Абедин е препратила "стотици" имейли с класифицирана информация до тогавашния си съпруг Антъни Уейнър.

По-късно разследващите обявяват, че имейлите са били няколко и в по-голямата част от тях не е имало класифицирана информация. 

От Белия дом заявиха, че търсенето на нов директор на ФБР ще започне веднага.

Днес Доналд Тръмп ще се срещне в Белия дом с руския външен министър Сергей Лавров, който по-късно щще обсъди с Рекс Тилърсън конфликтите в Украйна и Сирия, а след това ще пътува до Аляска за срещата на министрите на Арктическия съвет. 
Подкрепи Economic.bg