Доналд Тръмп уволни шефа на ФБР

Джеймс Коми не можел да ръководи ефективно бюрото

Доналд Тръмп уволни шефа на ФБР
Американският президент Доналд Тръмп уволни директора на Федералното бюро за разследване (ФБР) Джеймс Коми, който ръководи агенцията, отговаряща за разследването на връзките на предизборната кампания на Тръмп с Русия, предадоха световните медии.

От Белия дом посочват, че директора на ФБР е отстранен от поста си по препоръка на главния прокурор Джеф Сешънс. Решението идва, след като стана ясно, че Коми е дал неточна информация за имейлите на Хилари Клинтън.

Шефът на ФБР два пъти се намеси в предизборната кампания в САЩ, за да обяви разследването за личния мейл на кандидатът за президент Хилари Клинтън. Преди седмица Коми заяви пред Конгреса, че сътрудничката на Клинтън Хума Абедин е препратила "стотици" имейли с класифицирана информация до тогавашния си съпруг Антъни Уейнър.

По-късно разследващите обявяват, че имейлите са били няколко и в по-голямата част от тях не е имало класифицирана информация. 

От Белия дом заявиха, че търсенето на нов директор на ФБР ще започне веднага.

Днес Доналд Тръмп ще се срещне в Белия дом с руския външен министър Сергей Лавров, който по-късно щще обсъди с Рекс Тилърсън конфликтите в Украйна и Сирия, а след това ще пътува до Аляска за срещата на министрите на Арктическия съвет. 
Коментари: 0