Доналд Тръмп все по-трудно си намира нови адвокати

Досега той е получил два отказа, след като миналата седмица загуби най-добрия си адвокат

Доналд Тръмп все по-трудно си намира нови адвокати

Американският президент Доналд Тръмп все по-трудно си намира нови адвокати. Той търси такива заради продължаващото разследване имало ли е руска намеса в полза на Тръмп на президентските избори през 2016 г., пише Business Insider.

Адвокатите Том Бюканън и Дан Уеб от адвокатската кантора Winston & Strawn са отхвърлили покана от Белия дом да защитават президента, аргументирайки се с „конфликт на бизнес интереси”. Кантората разпространи изявление, което гласи, че тя смята възможността да представлява Тръмп за „най-високата чест и искрено съжаляват, че не могат да го направят”.

Джоузеф ди Генова, адвокат, за който Тръмп миналата седмица даде знак, че би наел, също е отхвърлил предложението. Неговата причина била, че той и съпругата му в момента представляват други страни, замесени в руското разследване.

Американският президент миналата седмица загуби най-добрия си адвокат в продължаващото разследване. Само дни преди да се оттегли Джон Долд призова специалния съветник Робърт Мюлер да прекрати разследването, малко след което се оттегли като адвокат на Тръмп. Причината беше, че Долд иска Мюлер да го разпита.

Експерти предполагат, че американският държавен глава е труден клиент за адвокатите, който има обичай да предприема ходове на своя глава и да отговаря по правни въпроси без предварителна консултация с адвокатите си.

Самият Тръмп в неделя коментира темата чрез публикация в Twitter, в която заяви, че е напълно доволен от настоящия си екип от адвокати. Той добави, че "не е имало тайни договорки с Русия, освен от страна на Хилъри Клинлън и Демократическата партия".

Коментари: 0