Доверието към Меркел тотално се срина

64% от германците не искат тя да управлява страната им

Доверието към Меркел тотално се срина

През 2017 г. в Германия предстоят избори, а данните от ново проучване не са никак в полза на Християндемократическата партия и Ангела Меркел.

Почти две трети от германците не биха избрали канцлера за четвърти мандат. Това е поредното изследване, което отразява намаляващата подкрепа към управляващата коалиция.

Германските гласоподаватели са уморени от канцлера Ангела Меркел след 11-те й години начело на правителството, сочи проучването, проведено от социологическата компания Insa. Само 36% от респондентите са заявили, че искат Меркел и водената от нея Християндемократическа партия да управляват правителството още един мандат. Останалите 64% са против това и искат промяна.

Меркел посрещна остри критики за нейната отворена към мигрантите политика, заради която Германия прие над 1,1 млн. бежанци през 2015 г., пише Deutsche Welle.

През тази година притокът се забави заради затварянето на основния Балкански път, който мигрантите, използват, за да достигнат ФРГ. Въпреки това, подкрепата към ХДС и канцлера Меркел е паднала с 33 на сто според последните проучвания.

Коментари: 0