Две нови компании заработиха в „Индустриален парк Марково“

Други пет фирми са в процес на проектиране и изграждане на своите логистични центрове

Две нови компании заработиха в „Индустриален парк Марково“

Снимка: Галакси инвестмънт груп

Автор: Галакси Инвестмънт Груп

Български и чужди фирми отварят нови логистични и складови площи край Пловдив. Първите две компании в „Индустриален парк Марково“ приключиха  строителството на своите обекти и започват работа. Очаква се към тях скоро да се присъединят още пет фирми, които са в процес на проектиране и изграждане на своите логистични центрове и скоро да посрещнат своите клиенти и служители.

Успехът на индустриалния парк доказва, че клиентите предпочитат именно зони, в които теренът е готов за строителство и е подходящ за изграждане на складове и леки производства по европейски стандарти.

„Индустриален парк Марково“ е една от най-атрактивните зони за бизнес в индустриалното сърце на България – Пловдив. Проектът е разработен от „Галакси инвестмънт груп“, водеща инвестиционна компания, която развива и управлява успешни проекти в различни направления на недвижима собственост - хотели, жилищни и ваканционни комплекси, офис сгради, търговски и индустриални площи.

Едната от компаниите, които стартират работа в зоната сега, е фирма „Викинг-Т“ ООД. Тя е изградила логистично-административната сграда. Фирмата е сред лидерите в производството на работно облекло и търговия с лични предпазни средства. В последните месеци се е специализирала и в производството на предпазни маски. Дружеството има над 200 служители и модерни производствени мощности, което я нарежда сред най-добрите български фирми в бранша. Другата компания със завършен обект в индустриалния парк е създадената през 1991 г. „Куков“ ЕООД. През последните близо 30 години компанията се занимава с търговия на едро и дистрибуция на перилни, почистващи препарати и козметика. „Куков“ ЕООД е една от първите фирми в този бранш за България.

„Индустриален парк Марково“ е с обща площ от 158 000 кв. м. Разположен на Околовръстния път в Южната част на града, той се намира на удобно място за всякакъв тип дистрибуционни и производствени дейности (5 км от Митница Пловдив, 10 км от Летище Пловдив и на 14 км от автомагистрала „Тракия“). Сред големите предимства на зоната са новоизградената вътрешна инфраструктура, комуникативната локация и лесният транспортен достъп. Прокарани са всички подземни комуникации. Канализацията е дъждовна и за пречистени битови води. Положена е тръбна канална мрежа, изграден е трафопост, а наличното електричество може да посрещне нуждите на различни логистични и леки производствени дейности. Налице е улично осветление, а достъпът до всеки един от парцелите в зоната е осигурен с асфалтов път.

Заради атрактивните условия все повече инвеститори гледат към „Индустриален Парк Марково“ като алтернатива за релокация, разширяване на своя бизнес или отваряне на нова база. Близо 70% от парцелите вече са продадени, като съвсем скоро се очакват инвеститори и за останалите 30%, съобщават от компанията-оператор.

Една от причините за бързото индустриално развитие на пловдивския регион през последните години е добре развитата инфраструктура, а търсенето на парцели със сменен статут и готови за инвестиция остава устойчиво. Успехът на „Индустриален парк Марково“ доказва, че клиентите предпочитат именно зони, в които теренът е готов за строителство и е подходящ за изграждане на складове и леки производства по европейски стандарти. Предимството на проекта е, че е атрактивен както за големи, така и за малки компании, поради възможността за обединяване и разделяне на парцелите според нуждите на инвеститора. В допълнение  „Галакси Инвестмънт Груп“ може да се ангажира и с изграждане на индустриален проект по конкретно задание.

Коментари: 0