Две трети от хората удрят компютъра си

Това показва проучване на Microsoft

Две трети от хората удрят компютъра си
4325 ~ 1 мин. четене
Две трети от хората, които притежават компютър на между 5 и 10 години, са го удряли и са крещели срещу него от бяс заради бавната му работа. Шест процента дори казват, че са се разплаквали от гняв заради компютъра си или са започвали да пият в опит да успокоят нервите си. Това са данните от проучване на  Microsoft, пише DigitalTrends, цитирано от Vesti.bg.

Бавната работа на компютрите вреди не само на нервите. Проучването на Microsoft във Великобритания показва още, че бавните компютри губят много време на техните собственици. Компютър, който е на повече от 3 години, се нуждае от 65% повече време, за да се включи. Това е равно на 23.5 часа в рамките на една година. 

Хората, които използват компютри на повече от 5 години, губят по още два допълнителни часа на месец в чакане. Освен това времето за отстраняване на проблеми със старите компютри е 3.5 пъти повече спрямо новите.

Компанията е открила още, че хората масово не знаят за възможностите на новите модели и затова не смятат за нужно да сменят старите си компютри. Повечето от анкетираните заявили, че според тях лицевото и гласовото разпознаване са технологии, които ще са реалност след поне две години. Всъщност, някои компютри с Windows 10 вече разполагат с тях, посочва Microsoft. 

Компанията ще се опита да използва резултатите от проучването като начин да мотивира повече хора да обновят компютрите си с по-нови модели.

Подкрепи Economic.bg