Единствената храна, която да поръчвате в самолета
Специалист съветва също да избягваме топлите напитки на борда

© ECONOMIC.BG / JetBlue
Храната в самолетите има лоша слава – и то поради различни причини. Ще можете ли да се насладите на вкусно ястие на височина 20 000 фута, докато пътниците около вас поръчват фъстъци и Шардоне на всеки пет минути?
Не много хора могат.
А един кулинарен експерт разкрива, че има само две ястия, които височината и дразнещите пътници не могат да „развалят”, пише „Бизнесинсайдър”.
Според Фриц Грос, директор за кулинарията в LSG Sky Chefs Asia Pacific, тайната е да поръчате или яхния (задушено месо), или пържен ориз.
"Яхнията може да се овлажни, да се притопля отново и отново, но пак ще има добър вкус”, казва той пред CNN.
Пърженият ориз, допълва той, лесно може да бъде повторно загрят и пак ще запази своята консистенция и вкус във въздуха.
Пастата винаги е лош избор, добавя специалистът, обяснявайки, че тя трябва да се готви al dente, за да има добър вкус.
В ежедневната си работа Грос отговаря за подготовката на 30 000 ястия за авиокомпании като British Airways, United Airlines и DragonAir.
Той е категоричен, че модерните техники за готвене трябва да бъдат оставени на земята, тъй като във въздуха приоритет е безопасността, а не толкова вкусът.
Грос също така препоръчва на пътниците да избягват топли напитки на всяка цена - признавайки, че резервоарите за гореща вода, използвани в самолетите, рядко се почистват.