„Еконт“ вдигна таксата за гориво от 1 на 8%

Оскъпяването е обвързано със състоянието на пътната мрежа и тол системата

„Еконт“ вдигна таксата за гориво от 1 на 8%

Снимка: Еконт

9322 ~ 1 мин. четене
Автор: Economic.bg

Куриерската фирма „Еконт“ съобщи за поредно оскъпяване на услугите за клиентите си тази година. След въвеждането на нови такси по-рано тази година сега компанията увеличава и стойността на тази за гориво. От 1 юли тя скача от 1 на 8%, се посочва в официалното съобщение. Последният ход идва на фона на бума на електронната търговия и е обвързан със състоянието на пътната мрежа в страната. 

От информацията става ясно още, че една от причините за поскъпването са тол таксите. Преди повече от година те бяха в основата и на увеличението на цените за доставка на основния конкурент „Спиди“, който прехвърли финансовата тежест от новата система в страната върху крайния клиент. 

За определянето на налога ще се вземат под внимание и още няколко компонента, като други такси, обвързани с пътната мрежа, и състоянието на самите пътища, посочват от „Еконт“.

Името на таксата също се променя – от такса Гориво и пътни условия на такса Пътни условия. А конкретните ѝ параметри ще се обявяват в началото на всеки месец на сайта на компанията.

Едва миналия месец „Еконт“ обяви нова такса от 3.30 лв. за вземане на пратка от друг човек. Тя бе предшествана и от такава за пренасочване на стоките към друг адрес от първоначално зададения – на същата цена от 3.30 лв.  

Подкрепи Economic.bg