Емблематични сгради ще засветят в цветовете на ЕС

Звезден екип ще прочете истории за мира и единството в съюза

Емблематични сгради ще засветят в цветовете на ЕС

Емблематични сгради в София, Варна и Пловдив ще засветят в цветовете на Европейския съюз по повод Деня на Европа. Трите български града са избрани за европейски столици на различни международни прояви.

Пред Националния дворец на културата в София, сградата на община Пловдив и сградата на фестивалния и конгресен център във Варна, ще се проведе светлинно и музикално шоу. То ще започне в 21 часа.

Знамето на Европа ще бъде издигнато пред паметника на Незнайния воин в столицата с военен ритуал и след това ще бъдат поднесени венци и цветя, предаде Стандарт.

Звезден екип от актьори, журналисти, спортисти и певци ще прочете различни истории, посветени на мира и единството в Съюза. Мащабното публично четене под надслов „Истории за Европа" ще представи селектирани разкази, в които хора с различни професии и на различни възрасти споделят своите преживявания като европейски граждани, съобщиха Представителството на Европейската комисия в България. Четенето на историите ще започне в 19.00 ч.

Деня на Eвропа е посветен на мира и обединението. На тази дата преди 66 години френският външен министър Роберт Шуман прочита историческата декларация за обединение в Европа.

Коментари: 0