EVN смени името си

Промяната е в изпълнение на Третия либерализационен пакет на ЕК

EVN смени името си
2597 ~ 1 мин. четене

Енергийното дружество "ЕВН България Електроразпределение" ЕАД сменя името си на "Електроразпределение Юг" ЕАД (ЕР ЮГ). Промяната е в изпълнение на Третия либерализационен пакет на Европейската комисия (ЕК) и на българския Закон за енергетиката. Там е записано, че доставчикът на електроенергия трябва да има отделна идентичност от останалите дружества в дадена група.

EVN е първото българско ЕРП, което изпълнява законовото изискване. Това обаче трябва да направят и другите два мрежови оператори - „ЧЕЗ Електро България” и "ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги". Техните имена също приличат в голяма степен на останалите дружества от групите им, които се занимават с други дейности.

Компанията ЕР ЮГ продължава да бъде част от групата на EVN и реално не сменя собствеността си, а само корпоративната си идентичност. Заедно с новото име компанията има ново лого и интернет страница www.elyug.bg, която съдържа цялата информация за разпределителната мрежа в Югоизточна България. Страницата www.evn.bg продължава да функционира с информация за останалите компании от групата на EVN в България.

Лицензионните задължения на „Електроразпределение Юг", нейните предмет на дейност, организация на работа, клиентско обслужване, поддръжка на мрежата и реакция при аварии остават непроменени.

От момента на приватизацията до днес в разпределителната мрежа в Югоизточна България EVN е вложила повече от 1.3 млрд. лева. ЕР ЮГ ще продължи този тренд, за да могат всички над 1.5 млн. клиенти да получават все по-добра услуга, надеждност, сигурност и качество на разпределението на електрическа енергия независимо кой търговец (снабдител) ползва клиента, пишат от компанията.

EVN България е част от голямото семейство на EVN AG – водеща австрийска компания.

Подкрепи Economic.bg