Европейската патентна служба с обучение за регистрация на марки и дизайни

Изчерпателна учебна програма ще насочи участниците към всички аспекти на марката на ЕС и законодателството в областта

Европейската патентна служба с обучение за регистрация на марки и дизайни

Снимка: EUIPO/Instagram

384 ~ 1 мин. четене

След успеха на първите две издания, в които участваха над 100 специалисти по интелектуална собственост (ИС) от 26 държави членки на ЕС, Службата на Европейския съюз за интелектуална собственост (EUIPO) стартира поредното трето издание на Образователна програма за марки и дизайни. Тя е създадена, за да предложи структурирано обучение на общността от специалистите по ИС, като им помага да подкрепят бизнеса в ЕС и по този начин да се засилят системите за регистрация на марки и дизайни, администрирани от EUIPO.

Курсът ще се проведе само на английски език и ще продължи от септември 2020 г. до юни 2021 г. с приблизително 150 часа обучение, съчетаващо електронно обучение, уебинари и две тридневни сесии лице в лице в EUIPO в гр. Аликанте, Испания.

Изчерпателна учебна програма ще насочи участниците към всички аспекти на марката на ЕС и законодателството в областта на дизайна на Общността и как EUIPO прилага законите на практика.
На успешно представилите се кандидати след заключителния изпит ще бъде издаден сертификат.

Регистрацията е отворена до 30 юни 2020 г. включително. Тази година курсът предлага 60 места Повече подробности за образователната програма, ориентировъчни дати и такси за обучение можете да намерите на следната уеб страница.

Коментари: 0