Facebook планира да наеме 10 000 служители до края на 2020 г.

В момент на масови съкращения заради коронакризата

Facebook планира да наеме 10 000 служители до края на 2020 г.

Снимка: БТА

540 ~ 1 мин. четене
Facebook очаква да наеме допълнително 10 000 души за своите продуктови и инженерни екипи до края на 2020 г. Това обяви главният оперативен директор на компанията Шерил Сандбърг, предава CNBC. 

Думите ѝ идват в момента, когато много други фирми, ударени от кризата вследствие на коронавируса, съкращават служители и дори са изправени пред фалити. 

Попитана дали може да обещае, че във Facebook няма да има съкращения, Сандбърг възкликва: “Имаме щастието да можем да направим това (обещание)”. Тя обясни, че компанията носи отговорност да опази наличните служители, като дори се надява да наеме нови – “защото се нуждаем от тях”. 

Сандбърг не уточни какъв тип служители ще бъдат наемани – дали изпълнители или такива на пълно работно време в самата компания. 

Залогът е особено висок в контекста на американската действителност. Министерството на труда на САЩ съобщи, че повече от 6.6 милиона американци са подали искове за безработица тази седмица. Бройката бележи нов рекорд след 3.3-те милиона иска от миналата седмица. Преди избухването на коронавирус рекордът за седмични искове беше 695 000, поставен през 1982 година.

Подкрепи Economic.bg