Facebook с нова централа в Лондон, отваря 500 работни места

Това ще е най-голямата инженерна база на компанията извън САЩ

Facebook с нова централа в Лондон, отваря 500 работни места
3851 ~ 2 мин. четене

Facebook ще открие нова централа в Лондон през следващата година и ще отвори още 500 работни места. Така компанията ще увеличи служителите си в британската столица до 1500, което е ръст от 50%, съобщиха английски медии.

Повечето от работните позиции ще бъдат за висококвалифицирани инженерни кадри, съобщи ръководителят на европейското подразделение на компанията Никола Менделсон.

„Дойдохме в Лондон през 2007 г. с една шепа хора; до края на следващата година ще открием нова централа и планираме да даваме работа на 1500 души“, посочи Менделсон.

„Великобритания остава едно от най-добрите места за работа на технологична компания и е важна част от историята на Facebook“, подчерта тя.

Новата централа ще се намира във Фицровия – един от централните райони на британската столица, известен с културната си история. Парцелът е в процес на реконструкция.

Това ще е най-голямата инженерна база на компанията извън САЩ. Някои от ключовите иновации на технологичната фирма са изработени именно във Великобритания.

Инженерите от лондонския офис на Facebook продължават разработването на платформата Workplace, чиято цел е да се подобри комуникацията между служителите в рамките на една фирма. Тя стартира миналия месец.

След референдума за Brexit се появиха редица спекулации, че международните компании може да преосмислят инвестициите си в Обединеното кралство.

Опасенията обаче се оказаха безпочвени. Новината за инвестицията на Facebook идва само седмица след като друг технологичен гигант Google обяви, че ще вложи 1 млрд. лири в нова централа в Лондон и ще създаде 3000 нови работни места до 2020 г.

„Решението на Facebook да разшири дейността си в Лондон е още едно доказателство, че силата на Лондон като технологичен хъб продължава да расте“, отбеляза кметът на британската столица Садик Хан.  

„Изпълнената с живот технологична сцена на столицата предизвиква завист от Европа, а продължаването на ангажимента на Facebook е още един знак, че Лондон е отворен за таланти, иновации и предприемачество от всички краща на света“, обясни той.

Подкрепи Economic.bg