Facebook наема 1000 нови служители в Лондон

Разширяването цели компанията да се бори с вредното съдържание във Facebook, Messenger, Instagram и WhatsApp

Facebook наема 1000 нови служители в Лондон

Снимка: БТА

1772 ~ 2 мин. четене
Енея Георгиева Автор: Енея Георгиева

Главният оперативен директор на Facebook Шерил Сандбърг обяви днес новите работни места в английската столица. Компанията търси 1000 специалисти, като с това разширение общият брой на служителите в технологичната компания само за Кралството става над 4000, пише CNBC.

В Лондон е най-големият център за софтуерно инженерство на Facebook извън САЩ. В него работят над 3000 служители, като по-голямата част от обявените свободни позиции са с фокус върху технологията и продукта.

От компанията заявиха, че по-нататъшното развитието на приложенията за изпращане на незабавни съобщения WhatsApp и Workplace е ключова част от плана за растеж. Workplace е насочено към предприятията и се счита за конкурент на Slack и Microsoft's Teams.

Компанията използва все повече хора за изграждането на инструменти за откриване и премахване на вредно съдържание във Facebook, Messenger, Instagram и WhatsApp. Наличието на вредно съдържание онлайн е било основна грижа за регулаторите по целия свят.

„Свободните позиции изискват висококвалифицирани служители, които да ни помогнат да се справим с предизвикателствата на отворения интернет и да развием изкуствения интелект, за да намираме и премахваме вредното съдържание по-бързо“, каза Сандбърг. „Те също ще участват в изграждането на инструментите, които помагат на малкия бизнес да расте, да се конкурира с по-големи компании и да създаде нови работни места“, допълни оперативния директор.

Във Великобритания се очаква правителството на премиера Борис Джонсън да въведе ново законодателство, насочено към борбата с вредите в онлайн пространството. Предложенията, изложени в Бяла книга миналата година, изискват създаването на независим регулаторен орган, който би могъл да наложи висшите ръководители да носят лична отговорност за това, че не са ограничили разпростирането на вредни публикации.

„Великобритания успешно създава фирми, които застават в челните редици за напредничави технологии и изкуствен интелект, като същевременно привлича утвърдени глобални технологични компании като Facebook“, казва премиерът Джонсън в изявление във вторник и добави: „Ние се ангажираме да направим Великобритания най-сигурното място в света за онлайн мрежа, заедно с това и едно от най-добрите места за базите на технологичните компании.“

Facebook изгражда нови офиси в лондонския район King's Cross, в които ще може да се включат до 6000 нови служители. Първата сграда ще бъде отворена в края на 2021 година.

Коментари: 0