Фандъкова: Ремонтът на „Дондуков“ приключва до края на октомври

Ще бъде положена циментова стабилизация под паважната настилка, а отгоре ще има пясъчна основа и тогава ще бъдат подредени паветата

Фандъкова: Ремонтът на „Дондуков“ приключва до края на октомври

Ремонтът на бул. „Княз Ал. Дондуков” се изпълнява в график като се работи с удължено работно време, за да може да бъде завършен до края на месец октомври 2017 г. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на реконструкцията на обекта.

„Очаквам до средата на септември първият етап (участъкът от Министерски съвет до ул. „Г.С. Раковски”) да бъде готов и движението да бъде пуснато. След това ще бъде спряно движението в друг участък ул. „Г.С. Раковски” до бул. ул. „Васил Левски”, обясни Фандъкова.

По думите й, за да бъде извършено качествено реновирането на участъка по булеварда е взето решение да бъде положена циментова стабилизация под паважната настилка, а отгоре да се положи пясъчна основа и тогава вече да бъдат подредени паветата.

Фандъкова уточни, че е пуснато движението по ул. „Кракра”, но екипи на „Софийска вода” работят в участъка от ул. „Кракра” до бул. „Васил Левски”. Тя добави, че движението на трамвая ще е изцяло спряно след средата на август, за да може да се реконструират и трамвайните линии. 

„Към момента се работи въпреки много високите температури. Изпълнителите да са внимателни – хората да почиват, да има питейна вода, за да не се случват инциденти в най-големите горещини. Но обектът трябва да бъде завършен в срок”, каза още кметът на Столична община.

Коментари: 0