ФБР стана жертва на хакерска атака

Публикувани са хиляди файлове с лична информация на агенти, която може да ги изложи на риск

ФБР стана жертва на хакерска атака
2318 ~ 1 мин. четене
Хакерска група е направила пробив в няколко уебсайта на ФБР, след което е качила съдържанието им в мрежата. Става дума за десетки файлове, съдържащи лична информация на хиляди федерални агенти и служители на реда, съобщава TechCrunch. 

Според изданието хакерите са компрометирали три обекта, свързани с Националната академия на ФБР в Куантико. Използвайки недостатъците им, са успели да изтеглят съдържанието на всеки уеб сървър. След това са качили открадната информация на собствения си сайт, откъдето може да се изтегли. Тя съдържа около 4 000 уникални файла.

От ФБР досега не са коментирали случая. 

„Ние хакнахме над 1000 сайта”, разказва един от хакерите, запазил анонимност, пред TechCrunch. В момента информацията се структурира и предстои да бъде продадена. На въпрос дали разпространените от групата файлове ще изложат на риск федерални агенти той казва: „Вероятно да”. 

Крайната цел, която групата от около 10 души иска да постигне, по думите му, е „опит и пари”. 

Хакерът обяснява още, че при атаката са използвани публични експлойти, което показва, че много уебсайтове не са били актуализирани и са имали остарели приставки (плъгини). Такива, впрочем, са и информационните системи на Търговския регистър в България, чиято база данни е от национална сигурност. 

Коментари: 0