Финансовите стимули към бизнесите на Тръмп спират

Deutsche Bank обяви, че ще преустанови бизнес взаимоотношенията си Доналд Тръмп поради „скандалните му медийни изяви“

Финансовите стимули към бизнесите на Тръмп спират

Снимка: Pixabay

1864 ~ 2 мин. четене
Симона Димитрова Автор: Симона Димитрова

Една от най-големите търговски банки в Европа Deutsche Bank обяви, че ще преустанови бъдещите си бизнес взаимоотношения с президента на САЩ Доналд Тръмп след множеството му „скандални медийни изяви“, предава New York Times. Германската банка не е очарована и от последните събития във Вашингтон и обвиненията, които са отправени към Тръмп, а именно, че е „предизвикал бунт в най-демократичната държава в света“.

Заглушаването на Тръмп

Deutsche Bank е най-големият кредитор на Тръмп,  с около 340 милиона долара заеми, които са отпуснати на неговата организацията „Trump“, информират от Reuters.

Кристиана Райли, ръководител за американските операции на Deutsche Bank заяви, че случилото се на 6 януари в САЩ е недопустимо.

„Гордеем се с американската конституция и отстояваме тези, които се стремят да я поддържат, за да се гарантира, че волята на хората се спазва и се осъществява мирен преход на властта“, написа тя в LinkedIn.

Анализатори определят този ход на банката като „правилен и необходим, ако искат да запазят позициите си на пазара“. Според тях този пример ще бъде последван и от други институции, с които Тръмп работи.

Ситуацията му в момента не е никак печеливша“, коментират те.

Заемите, които американският президент е взел от банката са били насочени към голф игрищата му и хотели във Вашингтон и Чикаго.

Припомняме, че вчера Доналд Тръмп беше „отхвърлен“ и от американската голф организацията PGA, която организира ежегодния голф турнира „PGA Tour”. Те заявиха, че „лишаваме Националния голф клуб на Тръмп Бедминстър, Ню Джърси, от PGA Championship 2022, след случилото се в Капитолия".

„Стана ясно, че провеждането на PGA Championship в Тръмп Бедминстър би било вредно за марката PGA“, заяви президентът на PGA Джим Ричърсън.

Кралският голф клуб R&A, който е и управляващ голф орган, последва примера на PGA като обяви, че в обозримо бъдеще няма да организира провеждането на шампионати на голф игрище, което е притежание на Тръмп.

„Няма да променим решението си докато не сме сигурни, че фокусът ще бъде изцяло върху играта. Но не вярваме, че това е постижимо при настоящите обстоятелства“, заяви главният изпълнителен директор на R&A Мартин Слъмбърс.Подкрепи Economic.bg