Фондация „Димитър Цонев“ дава две журналистически награди

Конкурсът цели да се подпомогне качествената журналистика в България

Фондация „Димитър Цонев“ дава две журналистически награди

Снимка: Economic.bg/Архив

Автор: Вероника Тонева
Фондация „Димитър Цонев“ организира два конкурса за студенти по журналистика и телевизионни водещи и репортери. Това съобщиха вчера от Управителния съвет на организацията на пресконференция в зала „Витоша“ на хотел „Маринела“.

Едната награда ще бъде за студенти по журналистика до 24-годишна възраст. Те ще трябва да изготвят едноминутно видео на тема „Покажи добрия българин“ и ще могат да кандидатстват в конкурса от 1 декември 2017 г. до края на март 2018 г. Наградата е 1500 лв. и грамота-признание от фондацията. 

Другата награда ще се дава в две категории – за телевизионен водещ и репортер. За нея може да се кандидатства с определена емисия, интервю или репортаж, които трябва да бъдат излъчени между 1 април 2017 г. и 31 март 2018 г. Номинациите трябва да бъдат изпратени от съответната телевизия. Наградата за телевизионните журналисти е 1000 лв. и статуетка за всеки от наградените, изработена от Вежди Рашидов. 

Победителите ще бъдат избрани чрез гласуване на Управителния съвет на фондация „Димитър Цонев“, а наградените ще бъдат обявени на събитие през май следващата година. Повече информация за конкурса и наградите може да намерите на сайта на фондацията. 
Коментари: 0