Отново се появиха спекулации за третата дъщеря на Путин

Информацията излезе в Reuters от вицепрезидента по правните въпроси на Световната Конфедерация по акробатичен рокендрол

Отново се появиха спекулации за третата дъщеря на Путин

Колега на 31-годишната танцьорка Катерина Тихонова случайно потвърди слуховете, че тя е дъщеря на руския президент Владимир Путин. Спекулациите за третата дъщеря на Путин се въртят от години, но никога не са били публично обосновани.

Информацията излезе от вицепрезидента по правните въпроси на Световната Конфедерация по акробатичен рокендрол (WRRC) Манфред Мохаб. В интервю за Reuters той казва, че Тихонова е по-малката дъщеря на руския президент Владимир Путин.

На въпроса дали знае, че Тихонова е дъщеря на Путин, той каза: „Да. Аз я познавам, разбира се.” Запитан за втори път, той кимва и казва - Да.

Кремъл и Тихонова не са отговорили на исканията на Reuters за коментар.

След публикуването на историята, Мохаб се обажда в медията, за да изясни изявленията си, като казва: „Не мога да потвърдя, че познавам дъщерята на Путин. Нямам нищо общо с тях.”

Запитан защо е казал по-рано, че Тихонова е дъщеря на Путин, Мохаб казав: „Повярвайте ми, в салона беше толкова шумно, че не можах да разбера много от нещата. Така че не е сигурно, че ти дадох правилните отговори.”

Това е вторият път, когато Reuters докладва за връзката на Тихонова с Путин, преди да бъде публично оспорвана след публикуването.

Един руски журналист писа за Тихонова още през 2015 г.

Руският журналист Олег Кашин заяви, че е открил тайна дъщеря на президента Владимир Путин в статия от 2015 г., озаглавена „Тя” (или „Она” на руски език). В статията Кашин пише, че вярва, че две руски жени, които споделят еднакво име, всъщност са една и съща личност.

Оттогава статията е свалена.

Кашин свързва акробатичната танцьорка с името на Катерина Тихонова с учен и директор на компанията „Иннопрактика” със същото име, водеща разширяването на Московския държавен университет.

Това обаче и самият Кашин съветва да разглеждаме като поредната форма на конспирация. 

Коментари: 0