Форекс стратегията на топ трейдъра Бил Липшуц

Основателят на Heathersage Capital Management дава няколко съвета за успешна търговия

Форекс стратегията на топ трейдъра Бил Липшуц

Търговията на финансовите пазари винаги е била доминирана от примери за постигнали голям успех трейдъри. С тяхна помощ Вие ще намерите отговори на най-неотложните въпроси и предизвикателства.

И тъй като ние всички искаме да бъдем успешни търговци, си струва да погледнете тези, които наистина са оставили своя отпечатък на валутния пазар. Ако искате да намерите пример за търговец, който наистина е направил голям удар, тогава не търсете повече, а чрез настоящия материал се запознайте с Бил Липшуц, основател на Heathersage Capital Management.

Подобно на много търговци, Липшуц е имал старт първо нагоре, а после надолу на кариерата си.  Започвайки с инвестиране на наследените 12 хил. долара на фондовия пазар, той ги превръща в над 250 хил. долара. За съжаление, обаче, после той губи всичко почти за една нощ. Непоколебим, Липшуц решава да се поучи от опита си и изгражда компания за форекс търговия за 200 млн. долара. Това му отрежда място в Трейдърската зала на славата през 2006 г.

Ето и няколко съвета от Липшуц:

Обърнете внимание на множителите

Едно от основните послания на Липшуц е, че трябва да се обърне внимание на съотношението риск/възвръщаемост. За краткосрочни сделки, Липшуц търси кратно 3 към 1 на печелба към загуба. С други думи, трябва да се търсят позиции, където потенциалната печалба е най-малко три пъти сумата, която сте готови да рискувате в търговията. За по-сложни сделки, където можете да рискувате значителни капитали, Липшуц твърди, че съотношението трябва да бъде по-близо до 5 към 1 като минимум.

Подробностите са важни

Трейдърът подчертава значението на структуриране на всяка сделка, за да увеличите шансовете си за успех. Дори ако имате печеливша перспектива, то е лесно да загубите пари, ако не подберете правилните детайли. Например, ако точният момент във времето е леко погрешен, можете да загубите огромни суми пари, така че е важно да имате перфектно изпълнение на сделката. Направете всичко, което можете, за да увеличите шансовете си за печалба, докато в същото време ограничавате риска във всяка сделка.

Разберете какво мисли пазарът

Липшуц обръща силно внимание на настроенията. Независимо дали сте чисто технически търговец или имате по-различен подход, ще беде грешка да се игнорират възприятията на пазара. Няма значение, ако това възприятие се основава дори на звездоброене - ако трейдърите си мислят, че нещо ще се случи, базирано на техните графики, тогава нещо наистина може да се случи, само заради инерцията на пазара. Щом разберете това, Вие ще се откажете да правите компромиси с Вашите търговски позиции.

Работете здраво, а парите ще дойдат

Според Липшуц най-добрите търговци са едновременно високо интелигентни и склонни да изпробват каквото е необходимо, за да бъдат успешни. И все пак това не е достатъчно, за да бъдете гений - успешната валутна търговия  отнема упорита работа. Също така ще бъде грешка ако се съсредоточите само върху правенето на пари - наистина успешните трейдъри гледат на парите просто като на начин да запазят добрия резултат и да получат дълбоко удовлетворение от самата търговия.

Все пак не забравяйте, че търговията на финансовите пазари с ливъридж инструменти крие високи рискове от загуба на инвестираните капитали. Затова нека първоначално да видим какво ще стане ако пробвате да търгувате без риск и без да инвестирате реални средства чрез безплатна демо сметка. Успех!

Вижте още полезни обучителни материали в нашата онлайн библиотека.

Предупреждение за риск: Търговията с Forex или договори за разлики на маржин основа носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Има възможност, че може да претърпите загуба, равна на или по-голяма от цялата Ви инвестиция. Следователно, Вие не трябва да инвестирате или рискувате пари, които не можете да си позволите да загубите. Трябва да се уверите, че разбирате всички рискове. Преди да използвате услугите на Admiral Markets UK Ltd, моля запознайте се с рисковете, свързани с търговията. Admiral Markets UK Ltd Ви препоръчва също да потърсите съвет от независим финансов съветник.

Коментари: 0