Gazprom Marketing and Trading затваря отдела за търговия с нефт

Решението е част от програмата за намаляване на разходите заради Covid-19, твърдят източници на Reuters

Gazprom Marketing and Trading затваря отдела за търговия с нефт

Снимка: БТА

Дъщерното дружество на руския гигант „Газпром“ Gazprom Marketing and Trading (GMT) затваря отдела за търговия с нефт и петролни продукти, съобщава Reuters, като се позовава на свои източници. Решението е част от програмата за намаляване на разходите заради Covid-19.

GMT е специализирана в търговията с природен газ, електричество и LNG с офиси във Великобритания, Швейцария, Сингапур, Франция и САЩ. Той е един от най-големите търговци на LNG в света.

„GMT се бореше да получи обеми на суров нефт и петролни продукти от компаниите на „Газпром груп“, така че трябваше да търгува главно в обеми от трети производители, което беше скъпо и осигуряваше относително малки маржове“, каза един от събеседниците на агенцията.

Според източници на Reuters, в резултат на затварянето на отдела, около 20 души ще напуснат компанията по целия свят. „Газпром“ отказа да коментира информацията.

„Газпром“, най-големият производител на газ в света, търгува със суровини и продукти чрез други дъщерни дружества като „Газпромнефт“ и „Газпром експорт“.

Коментари: 0