Гейтс дарява 500 млн. долара за борба с епидемии

Парите ще са главно за намаляване последиците от малария в развиващите се страни

Гейтс дарява 500 млн. долара за борба с епидемии
184 ~ 1 мин. четене
Бил Гейтс ще дари 500 милиона щатски долара за борбата срещу различни епидемии в развиващите се страни, на първо място срещу маларията. Бившият президент на "Майкрософт" направи съобщението на годишната среща на Американското дружество по тропическа медицина и хигиена в Ню Орлиънс, Луизиана, съобщава АФП.

Той каза, че семейната фондация Гейтс ще похарчи повече от 500 милиона долара през 2014 г., за да се намалят тежките последици от маларията, пневмонията, диариите и серия от паразитни инфекции, главни причини за смъртността и превръщането на хора в инвалиди в развиващите се страни.

Бил Гейтс посочи, че фондацията увеличава с 30 процента годишното финансиране за борба с маларията. Той подчерта необходимостта от по-големи усилия за справяне с устойчиви на медикаменти заболявания като маларията и тропическата треска.

Според него ликвидирането на маларията до средата на този век е достижима цел.

По думите на Гейтс епидемията от хеморагичната треска, причинявана от вируса ебола, която уби почти 5 хиляди души в Западна Африка от началото на годината, е "критичен момент в историята на здравеопазването в световен мащаб".

През септември фондацията му обяви, че отделя 50 милиона щатски долара за борбата с ебола.

Изберете компанията, осигуряваща най-добър "Старт в кариерата"


Подкрепи Economic.bg