Google отрече външни лица да имат достъп до имейлите в Gmail

Компанията уточни, че автоматично обработва имейли и никой не ги чете

Google отрече външни лица да имат достъп до имейлите в Gmail

Американската корпорация Google отрече информацията трети лица, фирми и техните служители да имат достъп до имейли на потребители услугата Gmail. Директорът на Департамента за защита на данните в облака на Google Сюзън Фрей заяви, че "прозрачността" е един от основните принципи на компанията при работата с поверителна информация.

Фрей обясни, че Google автоматично обработва имейли от потребителите. "Това е стандартна практика за индустрията, която също ни позволява да въведем нови функции, които ви помагат да бъдете по-продуктивни", заяви представителят на корпорацията.

Сюзън Фрей подчерта, че "никой в ​​Google не чете писма на потребителите". "Изключение правят случаите, когато вие сами искате това от нас и дадете съгласието си, или когато е необходимо за целите на сигурността", - обясниха от компанията. Google също така припомня, че преди да инсталирате приложения на трети страни, трябва да прочетете информация за данните, до които ще имат достъп тези приложения.

Информацията, че трети страни могат да четат писма от потребители на Gmail, съобщи The Wall Street Journal. Изданието се позовава на 20-те бивши и настоящи служители на тези компании. Според WSJ достъп до данните на потребителите на Gmail в частност има фирмата Return Way. 

Коментари: 0