Google пуска революционен смартфон през 2017 г.

Устройството позволява смяна на компонентите

Google пуска революционен смартфон през 2017 г.

От Google обявиха, че „модуларният” смартфон на компанията “Project Ara”, ще излезе на пазара през 2017 година. На ежегодното си изложение „I/O” технологичният гигант демонстрира нова работна версия на апаратът, който ще бъде съставен от „смартфон” основа и шест слота за сменяеми модули.

Един от водещите инженери на компанията Рафа Камарго демонстрира системата чрез един от базовите модули, предвидени от компанията – този за камерата. Платформата ще позволи на потребителя да махне камерата или друг слот и да го замени с нещо, което в дадения момент ще му е от полза, пише БГНЕС.

Сменяемостта на компонентите, естествено, ще позволи и непрекъснатото им подновяване с по-добри, например по-добра или по-специфична камера. Други първоначални модули ще са съвсем основни неща като стерео говорители или вторични дисплеи, но Google тепърва ще развива концепцията.

В работата по проекта са ангажирани други технологични компании като Samsung, Sony, Panasonic и Toshiba. „Това не е просто смартфон, а модуларна компютърна платформа”, заяви Камарго. Версия на „Ara” за разработчиците на Google ще бъде разпространена по-късно тази година. Пакетът ще включва телефона и „няколко модула”. Все още не е ясно каква ще е цената на смартфона, но той със сигурност ще се води "висок клас".

 

Коментари: 0