Google разработва домашен асистент

Новата джаджа ще се конкурира на вече съществуващия Amazon Echo

Google разработва домашен асистент

Изобретение на Google ще направи домашния живот на хората по-интересен. Проектът все още няма официално име. Информацията за него се появи в оскъдни количества в портала Re/code.

Продуктът представлява иновативен, привързан към търсачката и гласовия асистент на Google, домашен асистент. Новата Джаджа на Alphabet очевидно ще се опита да конкурира асистента на Amazon – Echo, който вече е на пазара.

Що се отнася до Amazon Echo, това е портативна безжична колонка с гласов интерфейс. Потребителите могат да издават към нея гласови команди за възпроизвеждане на музика, търсене на информация в интернет и управление на устройствата в умния дом – например, регулиране на температурата в помещението, съобщава technews.bg.

По данни на Consumer Intelligence Research Partners, продажбите на Amazon Echo са достигнали 3 млн. броя, т.е. налице е интерес към подобни устройства, което обяснява и стремежа на Google да навлезе на този пазар. Още повече, че компанията има технологии, с които да реализира идеята за домашен гласов помощник.

Малко вероятно е Google да представи своя нов продукт за дома на предстоящата конференция за разработчици Google I/O, която ще се проведе следващата седмица. По-скоро компанията ще покаже гласовия помощник към края на годината. Засега няма официални коментари от интернет гиганта във връзка с появилите се информации за устройството.

Коментари: 0