Google с апетит към виртуалната реалност

Компанията търси нови служители в тази насока

Google с апетит към виртуалната реалност
192 ~ 2 мин. четене

Предположенията за насочването на Google към виртуалната реалност идват от няколко скорошни обяви за работа на компанията, които са фокусирани именно към разработването на такъв хардуер, пише Mashable.

Компанията търси хардуерен инженер, който да се занимава със системи за камери за виртуална реалност. В друга обява се набира хардуерен инженер, който да отговаря за потребителския хардуер, което в известна степен също би могло да подскаже намеренията на Google. Третото назначение трябва да бъде на длъжност софтуерен инженер, който разбира от виртуална реалност. 

Според изданието няма спор, че виртуалната реалност ще се превърне в следващата голяма интерактивна платфорка и вече можем да добавим и Google към списъка с компании, които искат да се развиват в тази насока. 

От обявите става ясно, че Google разработва камера за виртуална реалност, но те подсказват и за създаването и на мобилен продукт. Като се има предвид опита в създаването на панорамни изображения за Google Street View, няма да е изненада, ако гигантът планира да постави камери за виртуална реалност в ръцете на милиони потребители, за да им помогне да създават невероятни преживявания. Компанията е известна и с работата си с всякакви експериментални продукти, които може никога да не видят бял свят, макар че обявите изглеждат доста ясни.

През миналата седмица се появиха новини, че Apple също насочва усилията си към виртуалната реалност, макар че все още не вдига много шум около тези свои начинания. Компанията от Купертино нае експерта в този бранш Дъг Боуман. Това, което някога изглеждаше като прекалено скъп залог за Facebook - придобиването на Oculus Rift за 2 млрд. долара през 2014 г., вече се смята за един от най-умните ходове на компанията. Това се случва именно в момент, в който виртуалната реалност се превръща в новата гореща тенденция на пазара.


Подкрепи Economic.bg