Градският транспорт на Лондон ще получи $2.3 млрд. от правителството

Общественият транспорт отново ще бъде тежко засегнат от националната блокировка, обявена от Борис Джонсън

Градският транспорт на Лондон ще получи $2.3 млрд. от правителството

Снимка: БТА

588 ~ 1 мин. четене

Публичният транспорт на Лондон ще получи от правителството на Обединеното кралство около 1.8 млрд. паунда (2.3 млрд. долара) подкрепа в пандемичната обстановка. Кметът на британската столица Садик Кан обяви в Twitter, че споразумението с Министерството на транспорта е до края на финансовата година, която приключва през март, и зависи от нивата на пътническите приходи, приети в ревизирания бюджет на Транспортния оператор на Лондон (TfL).

Ако приходите на оператора са по-ниски заради обявената национална карантина от този четвъртък, което със сигурност ще намали драстично пътуванията с градския транспорт, може да се увеличи сумата на подкрепата.

Текущите временни промени в такса „задръстване“, която плащат всички коли, искащи да преминат през центъра на Лондон, и безплатното пътуване на гражданите под 18- и над 60-годишна възраст ще останат в сила, се казва в изявление на TfL.

Приходите на оператора спаднаха с 90% при първото блокиране заради Covid-19 през март, припомня Bloomberg. Сега, след като ще има втори, правителството насърчава тези, които могат да работят от вкъщи, да го правят.

Подкрепи Economic.bg