Гратисчии надхитриха новата система за електронна карта

Пробив в системата позволява на няколко човека да използват една и съща дневна карта за градски транспорт в столицата

Гратисчии надхитриха новата система за електронна карта
Гратисчии са успели да надхитрят новата система за електронни дневни и нощни карти за градския транспорт и по този начин по няколко човека могат да използват една и съща карта. Подобен експеримент са направили и репортерите от NOVA. 

Пътникът си купува дневна карта на цена 4 лв. от приложението на Център за градска мобилност (ЦГМ), след което получава QR код, с който да пътува свободно 24 часа. След това дава паролата и потребителското си име на когото поиска и така много хора могат да пътуват с един и същи дневен или нощен билет.

Приложението беше пуснато в началото на месец юли, тестово. Дневната карта за всички линии струва 4 лв., а нощната – 2 лв., като се очаква услугата да заработи на всички метростанции. Пред Economic.bg от Столична община обясниха, че това е пилотен проект, който за момента работи само за абонати на A1, но до седмици ще заработи и за другите мобилни оператори. Освен това от общината ще проследят интереса към услугата, за да могат след време гражданите да имат опция за закупуването и на други видове карти. 
Коментари: 0