Григор Димитров стартира с победа в Куинс

Българинът се справи със Сам Куери и продължава защитата на титлата си

Григор Димитров стартира с победа в Куинс
236 ~ 1 мин. четене
Автор: Илия Лазаров

Най-добрият български тенисист Григор Димитров започна с победа участието си на турнира в Куинс, Великобритания. Гришо победи американеца Сам Куери с 4-6, 6-3, 6-4 в мач, започнал снощи и завършил днес. В първия сет сервисът на Куери работеше добре и това му донесе предимство. При 4-4 той стигна до възможност за пробив и не сгреши. След това успя да се пребори и за собствения си сервис гейм и спечели първия сет.

Вторият сет започна с дълъг гейм, в който Григор сервираше и за малко да го изгуби. Българинът обаче успя да се измъкне от трудната ситуация и поведе с 1-0. В следващите геймове предимството бе разменено. Куери стигна до нов пробив, който след това затвърди. После обаче Гришо се активизира, взе своя сервис гейм и върна пробива, а след това дори поведе с 4-3. След още един пробив и стабилен сервис българинът спечели сета с 6-3.

Поради късния час и настъпилата тъмнина съдиите взеха решение двубоят да бъде прекъснат и да се доиграе днес.

В днешния ден най-добрият ни тенисист много повече се доближаваше до формата, от която се нуждае, за да продължи напред в турнира. Той сервираше стабилно и успя да стигне до 2 пробива, които в крайна сметка му донесоха победа в сета – 6-4, а оттам и в целия мач.

В следващия кръг Гришо ще играе с победителя от мача между Жил Мюлер и Михаил Южни.

Подкрепи Economic.bg