Хилари Клинтън с 13% преднина пред Доналд Тръмп

22% от избирателите няма да подкрепят нито един от двамата кандидати

Хилари Клинтън с 13% преднина пред Доналд Тръмп
Кандидатът за президент на демократите Хилари Клинтън е увеличила преднината си пред кандидата на републиканците Доналд Тръмп на 13%, сочи ново допитване на Reuters. Клинтън се очертава все по-явно като бъдещ президент на Съединените щати.

Данните показват, че 46% от избирателите подкрепят Клинтън, а 33% Тръмп. 22% от избирателите са заявили, че няма да подкрепят нито един от двамата кандидати на изборите през ноември. 

Допитването е проведен в периода 1-5 юли, преди ФБР да препоръча във вторник да не се повдигат обвинения срещу Клинтън за използването на частен имейл сървър и да я определи като "изключително безразсъдна“ при боравенето с класифицирани данни. 

След като стана ясно, че Хилари Клинтън е изпращала имейли от частен сървър, докато е била държавен секретар, директорът на ФБР Джеймс Коми заяви, че въпреки небрежното отношение, не е подходящо да се повдигат каквито и да било обвинения срещу нея.

При предишното допитване на Reuters, проведено в последните дни на юни, кандидатът на демократите водеше с 9% пред бизнесмена от Ню Йорк. 
Коментари: 0