HP и Deloitte се обединяват в опит да ускорят дигитализацията в производство

Те ще концентрират усилията си в световната производствена индустрия в САЩ, която се оценява на $12 трлн.

HP и Deloitte се обединяват в опит да ускорят дигитализацията в производство

Водещият играч в 3D пета HP и световният лидер в  професионалните услуги и в преобразуването на дигитални доставки Deloitte обединяват усилия, за да ускорят дигиталната трансформация на световната производствена индустрия в САЩ, която се оценява на стойност 12 трилиона долара. Това съобщиха двете компании в прессъобщение до медиите.

Целта е HP и Deloitte заедно със световната екосистема от партньори да помогнат на потребителите да ускорят продуктовия дизайн, скоростта на производство, да създадат по-гъвкави мрежи за доставки и да оптимизират производствения процес.

Очаква се, че това ще увеличи иновациите и ще ускори процеса по излизането на продуктите на пазара, както и че ще намали цената и количеството отпадъци – все неща, които ще стимулират конкуренцията сред големите корпорации в днешната динамична световна икономика.

Партньорството между двете ще разчита, от една страна, на добрата технология за печат на HP – Jet Fusion 3D, и от друга, на глобалната мрежа от клиенти на Deloitte и стабилните им контакти в областта на производството по цял свят.

"Четвъртата индустриална революция е при нас. В никой сектор от световната икономика не се предприемат повече радикални промени, отколкото на производствения пазар в САЩ, който се оценява на стойност в размер на 12 трилиона долара“, сподели Дион Вайслер, президент и СЕО, HP. Той е категоричен, че компании, които инвестират в дигиталните иновации, са готови да изпреварят своите конкуренти. „Стъпвайки на нашите технологии за 3D печат, заедно с Deloitte, ние се фокусираме на това да помогнем на нашите потребители да се трансформират и да спечелят в тази нов ера“, коментира още той.

Според генералния директор на Deloitte Пунит Ренджен дигитализацията на световните производствени процеси и практики, ще въздейства на компаниите и потребителите из целият свят, и 3D печата ще изиграе важна роля във фундаменталната промяна на производството.  „Това партньорство включва два изключителни бранда и обединява водещата платформата за 3D печат на HP и опита в дигиталното производство и глобален клиентски обхват на Deloitte“, смята още той.

3D печата на HP вече подпомага бизнес процесите във все повече водещи световни компании, включително BMW Group, Jabil, Johnson & Johnson, Nike и много други, както и широк кръг от производствени центрове в Северна Америка, Европа и Азия.

“3D печатът дава свобода при създаването на дизайна и възможност за продуктова персонализация, като в същото време създава условия за промяна на начина на доставка и въвеждане на производството на място“, каза Джон Дулчинос, вицепрезидент на дигитално производство на Jabil, работеща и с HP и с Deloitte.

Това партньорство стартира в САЩ и ще се разрасне и в други държави, като част от дългосрочно сътрудничество между HP и Deloitte, което има за цел да ускори дигиталната трансформация на корпорациите. Deloitte и HP ще представят решения, които комбинират обширните възможности в бизнес преструктурирането на Deloitte, с възможностите, които HP предоставя в областта на управлението на печата, предоставянето на устройства като услуга (DaaS), бизнес мобилността и киберсигурността.

Коментари: 0