HP представи най-малките потребителски лазерни принтери

Те са насочени към малкия бизнес

HP представи най-малките потребителски лазерни принтери

Снимка: HP

3239 ~ 2 мин. четене
Технологичният гигант HP представи два нови лазерни принтера – LaserJet Pro M15 и M28, които се смятат за най-малките в света в своя клас. Това са устройства за индивидуални потребители, като от компанията уточняват, че става дума клас машини от типа монохромен лазерен принтер на цена по-ниска от 100 щатски долара и монохромно лазерно мултифункционално устройство на цена по-ниска от 150 щатски долара. 

Новите принтери са разработени за малкия бизнес и печелят вниманието както заради своята компактност, така и заради възможностите за бърз и продуктивен печат, посочват от HP. 

Не е изненада, че компанията инвестира в такива разработки предвид развитието на бизнеса и новите технологични възможности. Според Световния Икономически Форум (WEF) малките бизнеси образуват до 99% от частния сектор в Обединеното кралство, а в Китай микро и малките дружества, плюс самоосигуряващите се предприемачи, представляват 94.2% от всички фирми в страната. 

„Икономиката на микро бизнесите никога не е била по-силна и днес предприемачите търсят по-малки по размер продукти, които да заемат по-малко място и да работят добре“, коментира Премал Кази, Директор на Решения за дома/Микро решения в HP Inc.

Най-малкото хардуерно устройство с максимална продуктивност

30% по-малки от предишното поколение, принтерите HP LaserJet Pro M15 и M28 са високи колкото стандартен размер молив или среден размер смартфон. Принтерите разполагат с елегантен компактен дизайн, който се вписва навсякъде.

Дори с този компактен размер, новите LazerJet Pro могат да печатат със скорост от 18-19 страници в минута2, позволявайки на потребителите бързо да приключват проекти с кратки срокове. 

Лесно мобилно отпечатване с HP Smart App

Принтерите HP LaserJet Pro M15 и M28 позволяват на мобилните професионалисти да печатат лесно бизнес документи и да сканират в движение – всичко това през смартфон или таблет. HP Smart App е проектирана, за да контролира напълно всеки принтер чрез смартфон, предлагайки лесни и бързи настройки, бързо сканиране в облака и възможност за поръчване на консумативи по-лесно от всякога и виртуален печат от всякъде3. В допълнение към HP Smart App, новите лазерни устройства също така поддържат и Apple AirPrint™; Google Cloud Print, Mopria и Wi-Fi Direct.

Качествен лазерен печат

Най-малкият HP принтер в своя клас е също и с най-ниска цена, позволявайки на потребителите с микро бизнес да спестяват пари, без компромис в качеството и очакваната надеждност от лидера в индустрията. 
Принтерите са интуитивни, с опростен дизайн и автоматично пестят енергия, благодарение на HP Auto-on/Auto-off технологията. В допълнение, предварително заредените касети помагат на потребителите да получават качествени документи, веднага щом разопаковат своя принтер. 

Наличност и цени

Новите HP LaserJet Pro M15 и M28 серии се очакват да бъдат налични за покупка в цял свят от април 2018. Повече информация можете да откриете тук.
Подкрепи Economic.bg