Huawei ще раздаде $286 млн. бонуси заради „черния“ списък на САЩ

R&D екипите усилено търсят алтернативи на американския хардуер и софтуер

Huawei ще раздаде $286 млн. бонуси заради „черния“ списък на САЩ

Снимка: БТА

Китайският гигант Huawei Technologies заяви във вторник, че ще раздаде 2 милиарда юана (286 милиона долара) парични възнаграждения на служителите, работещи за справянето с кризата около поставянето на компанията в „черния“ списък в САЩ, предава Reuteres.

Huawaei е най-големият доставчик на телекомуникационно оборудване в света. През май компанията бе вкарана в „черния“ списък на САЩ, ограничаващ възможността на американските фирми да ѝ продават продуктите и услугите си. Оттогава насам китайският гигант се опитва да намери алтернатива на щатския хардуер и софтуер, от които все още е зависим. 

Паричните бонуси са знак за признание за работата на служителите на Huawei в условията на натиска от страна на САЩ, се казва в съобщението на HR отдела, видяно от Reuters. Този месец се удвояват и месечните заплати на почти всички от 190 000 работници на компанията. 

Бонусите по всяка вероятност ще отидат за екипите в научно-изследователския отдел, които полагат усилия да намерят как да преместят веригите за доставки на Huawei извън Съединените щати. 

Правителството на САЩ смята, че оборудването на Huawei и по-специално 5G компоненти крият риск за националната сигурност поради предполагаеми тесни връзки с властите в Пекин. 
Коментари: 0