IKEA започва да изкупува стари мебели

Мебелите, които ще се изкупуват обратно трябва да бъдат закупени от компанията, а след това ще се препродават в магазините като стоки втора ръка

IKEA започва да изкупува стари мебели

Снимка: Pixabay

2273 ~ 1 мин. четене

Един от лидерите на мебелния пазар, шведската компания IKEA, стартира кампания за обратно изкупуване на мебели от клиенти, които вече не ги желаят. Това обявиха от компанията във вторник, като уточняват, че инициативата е част от целта на дружеството да се превърне в „напълно кръгов и климатично позитивен бизнес до 2030 г.“, предава Reuters.

Срещу старите си мебели клиентите ще получат ваучер, който ще могат да използват в магазините на IKEA. Сумата, която ще бъде отпускана зависи от състоянието на мебелите, които се връщат. Кампанията ще стартира на 24 ноември и ще продължи до 3 декември.

Клиентите, които връщат мебели, който са „като нови“, без драскотини, ще получат 50% от първоначалната цена, „много добри" артикули, с малки драскотини, ще получат 40%, а „добре използвани“, с няколко драскотини, ще получат 30%.

Мебелите, които ще се изкупуват обратно трябва да бъдат закупени от компанията, а след това ще се препродават в магазините като стоки втора ръка, давайки втори живот на продуктите на IKEA.

Мебелите, които се връщат трябва да бъдат напълно сглобени. От компанията уточниха, че ваучерите няма да имат срок на годност, за да се насърчат клиентите да купуват артикули само когато това е необходимо.

 „Правейки устойчивия начин на живот по-опростен и достъпен, IKEA се надява, че инициативата ще помогне на своите клиенти да заемат позиция срещу прекомерната консумация този „Черен петък“ и през следващите години“, казват от компанията по повод предстоящия „Черен петък“ на 27 ноември.

Подкрепи Economic.bg