Икономическите данни за Германия подкрепиха еврото

Щатските акции поевтиняха и във вторник, предшествани от европейските пазари

Икономическите данни за Германия подкрепиха еврото
Щатските акции поевтиняха и във вторник, а гигантът General Electric за втори ден записа големи загуби, което наред със забавянето на данъчните реформи и възможността за отслабване на икономиката, започнаха да притесняват инвеститорите. Индустриалният индекс Dow Jones се раздели с 30.23 пункта и приключи деня на 23409.47 пункта, докато S&P 500 изостана с 0.23% до 2578.87 пункта. Технологичните компании върнаха част от печалбите, с което допринесоха индексът Nasdaq да се понижи до 6737.87 пункта.

По-рано през деня европейските борси приключиха търговската сесия с преобладаващи отрицателни резултати, като бенчмаркът  DAX изтри 0.31% от стойността си за да се понижи до 13033.48 пункта. FTSE 100 остана без значително изменение и запази стойността си 7414.42 пункта.  Най-голям спад отбелязаха акциите на френската борса, като местният индекс CAC спадна с почти половин процент до 5315.58 пункта.
Икономическите данни, които бяха публикувани във вторник показаха, че БВП на Германия на тримесечна база е нараснал с 0.8% спрямо предходния отчетен период, което стимулира интереса към единната валута. EURUSD поскъпна с 1.12% и достигна до котировки от почти 1.18, но трябва да внимаваме в дългосрочното представяне на валутната двойка, тъй като  се очаква следващия месец Фед да повиши лихвите, което ще вдигне стойността на щатската валута.

През деня златото се възползва от слабия долар и успя да натрупа печалба от 0.14 на сто, като една тройунция се търгуваше за $1280.11.

Икономически данни - САЩ

от 15:30 часа Търговския отдел на САЩ ще публикува данни за инфлацията за месец октомври. Анализаторите очакват индексът на потребителски цени (CPI) да се покачи с 0.1% за отчетния период, докато основния индекс на потребителски цени (Core CPI) да нарасне с 0.2%.

Инструмент на фокус - JD.com

Компанията за онлайн продажби на електротехника изпитва трудност да установи възходящ тренд при всеки от опитите за поскъпване на акциите. Цената образува движение в низходящ канал, като при всяко достигане до линията на съпротива виждаме обръщане на движението и засилване на мечките, което води до образуване на по-ниски дъна. Може да използваме линиите на съпротива и подкрепа за търговия вътре в канала, но очакваме по-сериозна подкрепа на цената около нивото 35.

USD/CAD

Възходящото движение е в сила и след отскачане от тренд линията на ниво 1.2650 очакваме да започне нова възходяща вълна, която да достигне нов локален максимум и да се насочи към психологическото ниво 1.30. Индикаторът Стохастик дава сигнал за покупка в ниските стойности, което трябва да инициира силно поскъпване. В противен случай може да видим пробив под тренд линията, но при котировки над 1.25 са валидни възходящи нагласи.

OilUS

Силното поскъпване на петрола покрай очакването за нови ограничения на добива от OPEC, срещна съпротива на ниво 57.60, откъдето е силно вероятно да се формира корекционно движение. За потвърждение ще послужи пробив под първата тренд линия при 55 долара за барел. Основни нива за възстановяване на покачването са подкрепите образувани от различните тренд линии, които може да използваме като нива за вход в дълга позиция, но трябва да го съобразим с движението на индикатора RSI, който трябва да запази стойностите си над 50 и да се покачва.

DAX

Немският индекс DAX отслаби възходящото си движение и показва сигнали на слабост, като стойността на индекса се намира под тренд линията. Има образувана дивергенция, която оказва натиск и благоприятства за формиране на корекция. Предвид ниските стойности на индикатора Стохастик може да започне тест на максимума при 13500 пункта, при което ще следим за формиране на по-нисък връх, което ще даде сигнал за начало низходящо движение.
Коментари: 0