Илон Мъск показа с какво ще замени метрото

Компанията The Boring Company направи подземен електрически микроавтобус

Илон Мъск показа с какво ще замени метрото
2540 ~ 1 мин. четене
Подземното метро в бъдеще ще бъде заменено от електрически микроавтобус, който ще бъде основното превозно средство от новата система за подземни комуникации под големите градове. Той е дело на фирмата The Boring Company, основана от шефа на Tesla Илон Мъск.

Подробности за прототипа още не се съобщават, но според официални данни той е получил голяма част от технологиите и агрегатите на електрическия кросоувър Model X. Машината е оборудвана със система за автономно придвижване.

Мъск показа новата си концепция още преди две седмици на конференцията Technology Entertainment Design (TED) във Ванкувър новата си концепция за транспорт. Идеята е в големите градове да се прокопаят специални тунели, в който автомобилите да се придвижват върху специални платформи, пише automedia.

Реализацията на проекта ще струва не по-малко от 6 млрд. долара. Според шефа на Tesla внедряването на системата ще намали значително натоварването върху надземните магистрали и ще съкрати времето, което шофьорите прекарват в задръствания. 

Предвижда се тунелите да бъдат обединени с вакумна система за свръхскоростни пътнически влакове Hyperloop, които на теория ще могат да се движат със скорост до 1200 км/ч.
Коментари: 0