Индийци искат да строят завод за феросплави

Цялата продукция ще е насочена за износ

Индийци искат да строят завод за феросплави

Снимка: МИ

Заместник-министърът на икономиката Любен Петров представи инвестиционните възможности в България пред Сантош Ратерия, собственик на индийската компания „Synergy Char” Pvt. Ltd.

Компанията проучва възможностите за инвестиция за изграждане на зелено на завод за феросплави. Продукцията ще бъде изцяло с експортна насоченост. 

Заместник-министър Петров подчерта важното значение на развитието на търговско-икономическото сътрудничество с Индия, тъй като страната е една от най-бързо развиващите се икономики в световен мащаб и наш важен икономически партньор в Азиатския регион. Той поясни, че като член на Европейския съюз, България предоставя безпрепятствен и безмитен достъп до пазара на ЕС. 

„Данъчният режим, в съчетание с наличието на квалифицирана работна ръка и най-ниските оперативни разходи в Европа, ни нарежда сред най-добрите дестинации за бизнес и инвестиции, каза заместник-министър Любен Петров.

Ресорният зам.-министър запозна Сантош Ратерия с работата на „Национална компания индустриални зони”, която развива 8 проекта за изграждане на индустриални зони и допълни, че Министерство на икономиката ще окаже пълна подкрепа и съдействие при реализация на инвестиционното намерение. В заключение, Любен Петров изрази надежда повече индийски компании да реализират успешни инвестиционни проекти в България в близко бъдеще и да се възползват от предимствата на страната ни като инвестиционна дестинация. 

Коментари: 0