Инж. Дончо Атанасов: Категорично от пътищата не се краде

Бившият шеф на Агенцията обясни, че не се притеснява от проверки

Инж. Дончо Атанасов: Категорично от пътищата не се краде
АПИ не се притеснява от проверки. Това заяви инж. Дончо Атанасов, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) по bTV като коментира исканата от представители на БСП проверка на качеството на магистралите.

„Тази проверка ще се случи, когато законите позволят“, уточни той. „Аз съм определен по нареждане на министъра на регионалното развитие да координирам действието на колегите по осъществяването на проверката, подписана от една група народни представители“, коментира Атанасов. По думите му дали законите позволяват такава проверка би трябвало да зная народните представители.

"Аз знам, но колегите ще се произнесат. Работи се, проверяват се закони и нормативни документи, по които може да се осъществява такава проверка на външни лица. Законът за устройство на територията много ясно показва какви са правата и отговорности по целия инвестиционен процес по реализиране на ново строителство, ремонти дейности и т.н. Който иска да осъществява такива проверки, особено народни представители, би трябвало да се запознае със Закона за устройство на територията, обхвата как се извършват проверки, чия отговорност е", заяви инж. Дончо Атанасов.

поред него се правят внушения, че от пътищата се краде. „Ние в АПИ няма как като администрация да позволим да се случват неща извън нормите“, уточни той. „При Своге текат процесуални следствени действие, като приключат ще се види кой е крив и кой прав“, обясни инж. Дончо Атанасов.
Коментари: 0