iPhone XR идва: 7 причини да го предпочетете пред флагманите на Apple

Бюджетният смартфон идва през октомври на по-ниска цена и в повече цветове

iPhone XR идва: 7 причини да го предпочетете пред флагманите на Apple

Снимка: БТА

През септември Apple представи три нови iPhone модела – флагманите XS и XS Max и бюджетния XR. Първите два вече стъпиха на пазара, докато третият предстои да направи това през октомври. 
 
Мнозина вече разкритикуваха XS и XS Max по различни причини, включително че не предлагат кой знае какви иновации, слаб сигнал и отказ от зареждане например. За сметка на това пък XR набира популярност. Ето и няколко причини да изберете него: 
 
1. По-евтин е
 
Цената вероятно е сред основните мотиви за мнозина, а XR е с около 250 долара по-евтин от премиум модела XS, за XS Max пък да не говорим. Стартовата цена на 64-гигабайтовата му версия ще е 749 долара, докато тази на XS със същия капацитет памет започва от 999 долара, а на XS Max – от 1099 долара.
 
2. Цветно разнообразие 
 
Apple винаги е подхождала консервативно по отношение на цветовете. С iPhone XR обаче разчупва тази традиция. 
 

 
3. По-широк екран от XS
 
По-евтиният XR има 6.1-инчов екран, а флагманът XS – 5.8-инчов. Тук все пак трябва да се отбележи, че бюджетната версия е с LCD, докато премиума – с OLED технология. 
 
4. Идентична селфи камера
 
И трите нови iPhone модела имат 7-мегапикселова предна камера с True Depth Camera технология за отключване. Функционалностите на всички са идентични.
 
5. Задната камера е почти същата като на XS
 
Лещите и функциите на камерите в трите телефона са идентични с едно изключение – възможността за оптично увеличение. iPhone XR има възможност за 3х дигитално приближение, а флагманите за 2х оптично и след това за още 6х дигитално. При дигитално приблежение на обектите качеството на изображението е по-лошо. 
 
6. Еднакъв чип 
 
И трите нови смартфона на компанията са задвижвани от новия А12 Bionic чип на Apple.
 
7. iPhone XR е с по-добра батерия
 
С едно зареждане iPhone XR издържа между 15.5-16.5 часа, докато XS Max – по 13.4-14.5 часа, а XS – по 12.5-13.5 часа. 

Коментари: 0