Искат забрана Путин да влиза в ЕС

Предложението е на 57 евродепутати

Искат забрана Путин да влиза в ЕС
472 ~ 1 мин. четене

Депутати от Европейския парламент искат да се наложи забрана за влизане в ЕС на Владимир Путин. Те призоваха лидера на европейската дипломация Федерика Могерини да въведе персонални санкции срещу руския президент и още 28 души, свързани със случая на Надежда Савченко. 

Политиците искат да се забрани на руския президент и останалите от списъка да влизат на територията на ЕС, както и да се замразят техните активи и да се конфискува имуществото им, съобщи РИА Новости, цитирана от Offnews.

Писмото е подписано от 57 депутати и съдържа списък на тези, които, според депутатите „са отговорни за политическото решение за отвличане на Савченко, транспортирането ѝ до територията на Русия, незаконното ѝ задържане и представянето на изфабрикувани обвинения срещу нея“. 

В него освен Путин са включени шефът на Федералната служба за сигурност Александър Бортников, ръководителят на Комитета по международните въпроси към Държавната дума Алексей Пушков, ръководителят на Следствения комитет Александър Бастрикин, лидера на самопровъзгласилата се Луганска народна република Игор Плотницкий, както и редица следователи, съдии и други длъжностни лица. 

Съобщението публикува в „Туитър“ полският евродепутат Яцек Сариуш-Волски. 

Подкрепи Economic.bg