Италия отваря плажовете си, но с точни правила за безопасност

Документът препоръчва задължителни резервации и безконтактни плащания

Италия отваря плажовете си, но с точни правила за безопасност

Снимка: Unsplash

1704 ~ 1 мин. четене

Плажовете на Италия ще могат да отворят, но с точни правила, за да се сведе до минимум рискът от заразяване с коронавирус. Това стана ясно от документ, изготвен от Висшия здравен институт (ISS) и Агенция за застраховане при злополуки на работното място (INAIL).

За да се даде възможност за ограничаване на достъпа до плажните заведения до определен брой хора, документът препоръчва задължителни резервации, включително през деня. Препоръчва се използването на системи за бързо плащане с безконтактни карти или приложения.

„Маршрутите за влизане и излизане също трябва да бъдат обозначени, където е възможно, с ясна табела“, пише Националната информационна агенция Ansa.

Забранява се използването на басейни в заведенията и спортните дейности и игри, които могат да съберат много хора.

В документа се казва също, че „трябва да се гарантира надзорът на правилата за социално разстояние между децата“. Шезлонгите и кърпите трябва да са на разстояние най-малко два метра, като единственото изключение е за членове на едно и също семейство или хора, които живеят заедно.

Минималното разстояние между редовете чадъри ще бъде 5 метра, а на самия ред те ще са разположени на минимум 4.5 метра. Всички повърхности пък трябва да бъдат хигиенизирани преди съоръженията да бъдат използвани от нов клиент.

Що се отнася до плажовете, които са свободни за всеки и не се управляват от заведения и концесионери, "методите за достъп и използване трябва да се определят локално, като се зададат най-ефективните и подходящи правила", предвид техните специфични характеристики.

Коментари: 0