Избраха Цветан Цветков за председател на Сметната палата

Той остана единствен кандидат и бе избран с голямо мнозинство

Избраха Цветан Цветков за председател на Сметната палата
412 ~ 1 мин. четене
Автор: Илия Лазаров

Новият председател на Сметната палата е кандидатът на ГЕРБ и Реформаторския блок Цветан Цветков. Той бе избран със 146 гласа "за", 1 "против" и 21 "въздържал се". Всички парламентарни групи, с изключение на БСП, подкрепиха Цветков.

"Тези, които няма да подкрепят кандидатурата на Цветан Цветков, са тези, които не искат работеща Сметна палата", обяви по време на дебатите Мартин Димитров от Реформаторския блок.

"С чиста съвет ще гласувам за Цветан Цветков, защото той е професионалист", обяви от свое име Георги Кадиев от БСП. Подобно на Мая Манолова и Волен Сидеров, той също видя сделка в решението на Патриотичния фронт да оттеглят своя кандидат. "Направихте го зад гърба на българските избиратели", заяви Кадиев.

По-рано днес, Патриотичният фронт оттегли кандидатурата си за председател на одитната институция в лицето на Горица Грънчарова. Решението бе обявено от председателя на парламентарната група Валери Симеонов. Той заяви, че Цветан Цветков е обещал да вземе в своя екип Горица Грънчарова, когато застане начело на одитния орган. 

"Не бива да допускаме изборът за председател на Сметната палата да се превръща в поле за политически сражения", обясни пред депутатите решението си Валери Симеонов, въпреки че само седмица по-рано той лично доведе на изслушване в комисията Грънчарова, представи я пред депутатите и горещо защити нейните професионални и лични качества.

Коментари: 0