J.P. Morgan: Акциите на технологичните компании ще растат все по-стремглаво

Анализаторите определят настоящото поскъпване на активите за устойчиво заради силни печалби в бранша

J.P. Morgan: Акциите на технологичните компании ще растат все по-стремглаво

Снимка: jpmorganchase.com

500 ~ 1 мин. четене
Енея Георгиева Автор: Енея Георгиева

Историческото рали при технологичните акции има още накъде да расте според анализаторите на инвестиционната банка J.P. Morgan. От финансовата институция препоръчват на инвеститорите да запазят активите си в сектора, защото неговият потенциал за подем ще тласне цените, предава Reuters.

Книжата навсякъде в сектора – от софтуер до хардуер, се представят в пъти по-добре от общия пазар на фона на коронавирусната криза, която ускорява зависимостта на бизнеса от интернет и технологиите.

„За разлика от балоните от предишни години, настоящото рали бе подкрепено от силни печалби“, коментират от J.P. Morgan. „В допълнение към устойчивия ръст на печалбите в технологичния сектор имат добри баланси и силно генериране на парични потоци – отново в контраст на епизода от 2000 г.“, добавиха от финансовата институция.

Индексът MSCI World Information Technology от началото на годината бележи ръст от 27% спрямо 1.5% на глобалните акции.

ЈРМоrgаn Сhаѕе винаги е гледал на технологиите с добро око, като преди броени дни финализира плановете си за пускане на своята първа дигитална банка във Великобритания. Тя се очаква да стартира през първото тримесечие на 2021 г. под бранда Chase. Ходът на гиганта ще му позволи да извлече полза от промяната в потреблението на милиони банкови клиенти, които все повече предпочитат цифровите услуги, вместо посещението в клон. Тенденцията се ускори още повече на фона на пандемията от COVID-19. 

Подкрепи Economic.bg