Гигантът JP Morgan стартира своя дигитална банка през 2021 г.

Хвърляйки ръкавицата на конкурентите във Великобритания

Гигантът JP Morgan стартира своя дигитална банка през 2021 г.

Една от най-големите банкови групи в света – JP Morgan Chase, финализира плановете си пускане на своята първа дигитална банка във Великобритания. Тя се очаква да стартира през първото тримесечие на 2021 г. под бранда Chase, съобщи Sky News, позовавайки се на източници от технологичната индустрия. 

Ходът на гиганта ще му позволи да извлече полза от промяната в потреблението на милиони банкови клиенти, които все повече предпочитат цифровите услуги, вместо посещението в клон. Тенденцията се ускори още повече на фона на пандемията от COVID-19. 

Новината за дигиталната банка идва в момент, когато местните играчи в страната се опитват да преборят доминацията на банките от „Голямата четворка“. Chase на JP Morgan ще се конкурира с Marcus другия гигант Goldman Sachs например. Освен това на финтех пазара вече оперират и играчи като Monzo и Starling. 

За осигуряването на технологиите за облачна и дигитална банкова инфраструктура JP Morgan ще разчита на доставчици като Amazon Web Services и 10x Future Technologies на бившия шеф на Barclays Антъни Дженкинс. 

JP Morgan отказа коментар за доклада на Sky News.

Коментари: 0