Jaguar създаде икономичен двигател

Целта на компанията е да намали вредните емисии

Jaguar създаде икономичен двигател

Британският производител на автомобили Jaguar Land Rover увеличава своето семейство двигатели, като представи нови технологии както за настоящите, така и за бъдещите си автомобили, съобщиха от компанията.

Целта на компанията е да намали автомобилните емисии и да подобри разхода на гориво чрез въвеждането на по-икономични двигатели наред с алтернативни силови агрегати, по-леки автомобили и подобрено съхранение на енергията в автомобила.

В основата на стратегията за ниски емисии е новият, четири цилиндров, бензинов двигател Ingenium, който вече е в производство в струващия 1 милиард британски лири. Проектирани, конструирани и произвеждани във Великобритания, това са най-модерните двигатели, които компанията е разработвала досега. Те ще предоставят до 25% повече мощност в сравнение с двигателите, които ще заменят, и ще предложат намаляване на разхода на гориво с до 15%.

С поглед към бъдещето Jaguar Land Rover са разработили революционна и модерна автоматична трансмисия, която едновременно ще подобри икономичността на бъдещите автомобили и ще разшири възможностите им за задвижване на всички колела. 

Съвременният изследователски проект TRANSCEND, който е на стойност от 30 милиона британски лири, използва новаторския, ултра-широк обхват на предавателно съотношение (20:1), който интегрира скоростна кутия в ниския обхват, двоен съединител и хибридни технологии, за да предостави нови нива на офроуд представяне и подобрение в разхода на гориво от почти 10%.

Бензиновият двигател Ingenium съдържа свръхмодерни технологии като електрохидравлично управление на клапаните, интегриран изпускателен колектор и twin scroll турбо компресор с технология с керамични сачмени лагери. Те ще предоставят изключителна динамика, икономичност и финес, като същевременно отговарят на най-строгите глобални регулации за емисиите.

След въвеждането на 2,0-литровите, четири цилиндрови дизелови двигатели през 2015 г., тези модерни бензинови двигатели стават най-новите двигатели Ingenium, които ще влязат в производство и ще бъдат налични от 2017 г.

От 2008 г. досега Jaguar Land Rover са удвоили броя на инженерите, работещи  по силови агрегати и са инвестирали в проучването на редица бъдещи решения за силови агрегати. Този екип разработва технологията, която ще помогне да се постигнат допълнителните 25 % подобрение на отделянето на СО2 емисиите през следващите пет години.

Jaguar Land Rover са решени да въвеждат електрифицирането и са потвърдили електрическото си бъдеще чрез влизането на Jaguar в иновативния шампионат на Формула Е на FIA. Тази инвестиция ще тласне напред електрическата технология и ще осигури реален, бърз, тестови полигон за бъдещата електрическа технология на Jaguar Land Rover, която ще бъде прехвърлена от пистата на пътя. 

Коментари: 0